A Reiki 5 alapelve (Vagács Andrea felfogásában)

 

1, Ma és most nem táplálok haragot    Egyes szám első személyben (ÉN) értendő. Ma és MOST, tehát a jelenben élek:  nem a múltban és nem jövőben. Nem táplálok haragot senki iránt: csak szeretetet.      

2.Ma és most nem aggódom.     Szintén ÉN  ma és a jelenben tartózkodom, nem aggódom semmi miatt, mert hiszem számomra kedvezően alakul most az életben minden körülöttem és bennem. 

3.    Ma és most minden lény felé tisztelettel és szeretettel fordulok.    MA, szintén a jelenben  minden lény itt élőlény felé (ember, állat, növény stb) felé  megadom a tiszteletet és szeretettel fordulok, mert  tudom akkor én is szeretetet  kapok vissza.  

4: Ma és most keményen dolgozom önmagamon     EZ szintén Most a jelenben történik és azt jelenti  dolgozom önmagam megismerésén,  hibáim kijavításán,   tudásom gyarapításán,  hogy jobb emberré váljak  magam és mások számára egyaránt.  

5.Ma és most hálás vagyok minden áldásért.       Tehát én a jelenben megköszönök   mindenkinek  minden segítséget  áldást  és hálás vagyok az életemért és azért amim van.